Pasūtījumiem: +371 67252000    
  P O T C P S Sv   9:00 - 17:00    

Uzraksti mums

Valdori

   Sabiedrībā pastāv uzskats, ka  kvalitatīvu gaļas produkciju iespējams ražot vienīgi lielās gaļas rūpnīcās ar pilnībā mehanizētu ražošanas procesu. Mūsuprāt, nelielas ražotnes ir vairāk nekā konkurētspējīgas, ja uzsvars tiek likts uz roku darbu. Desmitiem mūsu gaļas izstrādājumu tiek ražoti ar rokām, kas Pasaulē tiek uzskatīta par īpašas kvalitātes zīmi.

   "Gatavot kā sev" ļoti precīzi raksturo kompānijas pieeju produkcijas ražošanai. Gan mēs paši, gan mūsu tuvinieki, gan draugi ikdienā lietojam dažādus ''mūsmājās ražotus'' gaļas izstrādājumus.

  Mūsu ražojumiem ir divkāršs labums. Mēs ražojam gardu un kvalitatīvu gaļas produkciju par pieejamām cenām.

 

Par mums

 2002. gadā liekot ražotnes pamatus, mūsu mērķis bija radīt vienu no vadošajām gaļas pārstrādes rūpnīcām Latvijā.

Mēs uzcēlām ražotni pilnīgi no jauna, nokomplektējām profesionālu kolektīvu, investējām mūsdienīgās iekārtās ar vienu konkrētu mērķi – ražot gardus gaļas izstrādājumus – bez kompromisiem!

15 gadu garumā esam centušies ne tikai uzlabot produktus un patstāvīgi attīstīties, bet arī padarīt gaļas izstrādājumu tirgu arvien interesantāku un modernāku pircējiem.

Allaž esam bijuši un vienmēr būsim godīgi un pretimnākoši.

Mēs zinām, ka desa nav tik vien, kā ierasts un parasts patēriņa produkts. Tādēļ daļu no ražošanas procesa joprojām veicam ar rokām, gluži kā laikos pirms rūpnīcu mehanizācijas. Tas piešķir mūsu gaļas izstrādājumiem garšu, it kā tie būtu gatavoti mājās. Mūsuprāt, cilvēka roku pieskāriens produktu tapšanas laikā ir radoša pieeja darbam.

Mēs uzmanīgi attiecamies pret pircēju paradumiem un nepārtraukti pilnveidojamies.

Esam gatavi turpināt iesākto un stāstīt par gaļas meistarības jaunumiem, kā arī meklēt vēl aizvien jaunas receptes – gan tradicionālas, gan mūsdienīgas.

 

Mēs ražojam konkurētspējīgu produkciju, izmantojot īpaši atlasītas izejvielas un jaunākās tehnoloģijas, kuras atbilst kvalitātes standartiem un drošības prasībām.

 

Pie mums strādā nozares speciālisti, kuri labi pārzina un prot veidot pircēju gaumi.

Mēs neatlaidīgi pievēršam uzmanību patērētāju vēlmēm, lai patstāvīgi uzlabotu mūsu ražotās produkcijas kvalitāti.

Mūsu plāns ir ne tikai saglabāt jau ierasti augsto gaļas izstrādājumu kvalitāti, bet arī turpmāk pārsteigt pircējus ar jauniem produktiem!

Mūsu produkti ir pieejami gan visos tirdzniecības tīklos Latvijā, gan arī ārpus tās robežām.

Vēlme iepatikties pircējam neaprobežojās ar jaunumu prezentācijām vien. Mēs regulāri pārsteidzam ar degustācijām, interesantām akcijām un atlaižu kampaņām.

3500
Mūsu gaļas izstrādājumi ir pieejami vairāk nekā 3500 tirdzniecības vietās.
66
Katru minūti mēs saražojam 66 sardeles. Tik daudz trīs vidusskolas klases apēstu vienās pusdienās.
9
Mūsu ražotnes platība ir tik liela, ka spēj ietvert 9 basketbola laukumus.
20
Katrs divdesmitais Latvijas iedzīvotājs savā ikdienas uzturā lieto kādu no mūsu gaļas izstrādājumiem.
3,3
365 ražošanas dienās, mēs izlietojam tik daudz kilometru apvalka, ka ar to varētu apvīt Latviju pa tās robežlīniju veselas 3,3 reizes.

Kvalitāte

Pašiem sava laboratorija

Mūsu laboratorija katru dienu rūpīgi seko līdzi izejvielu un gatavās produkcijas kvalitātei.

Izejvielu pārbaude

Gaļa, garšvielas, sīpoli, ķiploki un siers pirms apstrādes tiek pārbaudīti, lai pārliecinātos, ka tie nesatur mikrobus, baktērijas, modificēto gēnu produktus, antibiotikas un konservantus.

 

Maltās gaļas pārbaude

Netiek pieļauta receptē neesošu komponentu klātesamība.

Gatavās produkcijas pārbaude

  • Mikrobioloģiskā pārbaude;
  • Alergēnu neesamības pārbaude;
  • Uzglabāšanas termiņu ievērošanas pārbaude.

Kontrole

Katru dienu 9:00 mēs veicam ražošanas līnijas produkcijas degustāciju, lai pārbaudītu garšu, krāsu, smaržu, konsistenci un vizuālo izskatu.

 

Drošība

Gadījumos, kad tiek konstatētas kļūdas tehnoloģijā, visa produkcijas grupa tiek izņemta un atsaukta no tirdzniecības. Jāatzīmē, ka tādi gadījumi notiek ļoti reti.

 

Pārbaudes iekārta

FoodScan – automatizēta iekārta, kas nosaka mitruma, olbaltumvielu, tauku saturu un citus komponentus pārtikas produktu sastāvā.

Mūsu 12 ikdienas kvalitātes kontroles etapi:

  • Saņemto izejvielu kontrole;
  • Pavaddokumentācijas pārbaude;
  • Ūdens kvalitātes kontrole;
  • Veterinārā kontrole;
  • Izejvielu kontrole ražošanas starpposmos;
  • Kvalitatīvas un drošas ražošanas sistēmas pārbaude;
  • Temperatūras kontrole visā ražotnē;
  • Kontrole darbam ar alergēniem;
  • Laboratorijas kontrole;
  • Gatavās produkcijas atbilstības pārbaude deklarācijām/sertifikātiem;
  • Degustācija;
  • Darbs ar sūdzībām.

Produkcija

Mēs lepojamies ar savu produkciju un esam pārliecināti, ka mūsu sortimentā ikviens spēs atrast ko atbilstošu savai gaumei un iespējām.

Plašo gaļas izstrādājumu klāstu,  mēs ražojam pēc ilggadīgi noslīpētām - iecienītām,  klasiskām un arī mūsu pašu radītām receptēm.

Starp vairāk kā 120 dažādiem mūsu produktiem ir cīsiņi, sardeles, grildesiņas, vārītās, pusžāvētas, auksti kūpinātās desas, servelādes, vairāki desmiti dažādi gaļas kūpinājumi un žāvējumi, vistas gaļas izstrādājumi, šašliki, kupāti un svaigā gaļa.

Mūsu ražotās produkcijas kvalitāti garantē rūpīga ražošanas standartu ievērošana.

Mēs iepērkam augstākā labuma izejvielas pie uzticamiem partneriem.

Ilglaicīgā sadarbība ļauj kopīgi attīstīties – nemitīgi izvirzīt un izpildīt jaunas kvalitātes prasības pašiem sev, kā arī iepriecināt arvien vairāk prasīgu patērētāju ar izsmalcinātu garšas izjūtu.

Vārītas desas Sardeles Cīsiņi Cepamdesiņas Pusžāvētas desas Kūpinājumi Pastētes Auksti kūpināti izstrādājumi Vistas gaļas izstrādājumi Šašliki Pusfabrikāti
LEJUPLĀDĒT PDF KATALOGU

Mums uzticas

Gatavojam kopā

Vieglu un neapgrūtinošu recepšu cienītājiem būs prieks atklāt un uzzināt par mūsdienīgiem un vienkāršiem gatavošanas paņēmieniem.

Vispopulārākās ir mājas ēdienu receptes. Starp tām aktuālākās ir ātri pagatavojamās, kas ļauj aizņemtiem gardēžiem veikli celt galdā savus mīļākos ēdienus. Arī svētku receptes vienmēr ir topā, kur dominē gaļas ēdieni un uzkodas.

Visās receptēs izmantojam tikai mūsu pašu gaļas produktu izstrādājumus. Varat būt droši, ka ēdiens Jums izdosies, jo esam receptes izmēģinājuši, pārbaudījuši un izvērtējuši ne reizi vien.

Mēs ticam Erskina Džona teiktajam: "Kulinārija ir laika jautājums. Jo vairāk laika, jo labāks rezultāts."

Esam pārliecināti, ka, piemēram, omlete ar doktora desu, kas notiesāta ar patiesu baudu, pārvērtīsies labā noskaņojumā!

 
subject left
text left
 
Vista cūkgaļas kažokā ar kartupeļu kroketēm
Kūpināta krūtiņa kombinācijā ar vistas fileju un fritētām kartupeļu kroketēm.Ātri un vienkārši pagatavojami. Noskatieties video un pārliecinieties.Visas mūsu receptes arī Youtube kanālā
Lasīt vairāk
 
Pildīts ķirbis ar cūkgaļas karbonādi
Tik labi tautā zināmo ogu - ķirbi, ir iespējams pagatavot simtiem dažādos veidos. Mēs, protams, izvēlējāmies to pagatavot kombinācijā ar mūsu kūpināto cūkgaļas karbonādi! Pagatavošana ir ļoti vienkārša, rezultāts iespaidī...
Lasīt vairāk
 
Hasselback zviedru kartupeļi
Hasselback (hasselbackpotatis) ir populārs ēdiens zviedru virtuvē. Pirmo reiz šis ēdiens parādījās Stokholmas restorānā "Hasselbacken", kas pirmais izgudroja šo gardo kartupeļu cepšanas veidu. Šī recepte ir ...
Lasīt vairāk
 
Šķiņķa veltnīši
Šķiņķa veltnīši - kā karstais ēdiens vai aukstā uzkoda.Ļoti vienkārsi pagatavot. Lieliska alternatīva, kad ierastie pīrāgi ar gaļu jau apnikuši.Lai labi garšo!Visas mūsu receptes arī Youtube kanālā
Lasīt vairāk
 
"Makawao" Hawaii pica
Havaiešu picas cienītājiem šī recepte noteikti jāpamēģina. Ierastās vistas un ananāsu kombinācija izjaukta un putnu gaļa aizstāta ar kūpinātu cūkgaļu, kas ieviesīs patīkamas pārmaiņas tik pašsaprotamajās "HAWAII" kombinācijās.Vie...
Lasīt vairāk
 
Sparģeļi siera, šķiņķa mērcē
Sparģeļi kļūst arvien populārāki arī Latvijā un aizvien vairāk cilvēku tos iekļauj savā uzturā. Savukārt, piemēram, Vācijā tie pavasarī atrodami vai ikkatrā virtuvē. Šie zaļie dārzeņi ir tiešām veselīgi un vērtīgi.Esam sagatavoju&s...
Lasīt vairāk
 
Gaļas bumbiņas tomātos
Gaļas bumbiņas noteikti ir viens no tiem ēdieniem, ko pagatavot ir katram pa spēkam, turklāt tas labi saderēs pie dažādām piedevām – rīsiem, kartupeļiem, makaroniem un pat grilētiem dārzeņiem.Lai labi garso!Visas mūsu receptes arī Youtube kanāl...
Lasīt vairāk
 
Ciabata ar siera, šķiņķa pildījumu
Čabata, jeb ciabatta, kas no itāļu valodas nozīmē - rīta čība. Tā ir raudzēta kviešu mīklas maize. Čabatas īpatnība ir kraukšķīgā garoza un mīkstums ar lielām porām.Mūsu versija ir šo itāļu maizi piepildīt ar Valdori šķiņķ...
Lasīt vairāk
 
Maltās gaļas šašlika iesmi ar plūmēm bekonā
Lielisks veids, kā pagatavot šašliku netradicionālā veidā.Maltā gaļa tiek marinētā gluži kā šašlika gabali, savelta bimbiņās, izkārota uz iesmiem un cepta uz grila vai krāsnī.Pagatavošana nav sarežģīta, taču gatavo&...
Lasīt vairāk
 
Asā šķiņķa pīne
Asā šķiņķa pīne ir lielisks veids kā pārmaiņas pēc ierastos pīrādziņus, cīsiņus mīklā un citus līdzīgus izstrādājumus aizstāt ar ko patiesi gardu un oriģinālu.Ļoti viegli pagatavot un recepti var koriģēt pēc saviem ieskatiem - liekot klāt sev ...
Lasīt vairāk
 
3 idejas bekona burgeriem
3 fikso bekona burgeru idejas izmantojot mūsu kūpināto šķiņķi. Lieliska ātrā maltīe neformālai kopā būšanai ar draugiem vai ģimeni.Eksperimentējiet, mainot gaļas, mērces, un maizītes. Pamēģiniet un parliecinieties, ka spējat pagata...
Lasīt vairāk
 
Kā izvēlēties vīnu pie gaļas ēdieniem?
Sarkanvīns ideāli piederas ceptai, grillētai gaļai. Tas paspilgtina ēdiena garšu un padara to pilnīgu. Amerikāņu zinātnieki veikuši eksperimentu, lai noskaidrotu vīna un ēdiena garšas saderību. Izrādās, ka izcilā saderība ir sark...
Lasīt vairāk
 
Kā izvēlēties vīnu pie gaļas ēdieniem?
Sarkanvīns ideāli piederas ceptai, grillētai gaļai. Tas paspilgtina ēdiena garšu un padara to pilnīgu. Amerikāņu zinātnieki veikuši eksperimentu, lai noskaidrotu vīna un ēdiena garšas saderību. Izrādās, ka izcilā saderība ir sark...
Visi raksti >

Starp citu

Tiek uzskatīts, ka cīsiņu izgudrotājs ir slavenais desu meistars Johans Georgs Lāners no Vācijas. Viņš 1804. gadā pārcēlās no Frankfurtes, kur apguva miesnieka arodu, uz Vīni un atvēra gaļas tirgotavu. Gadu vēlāk Lāners pircējiem piedāvāja savu jaunāko izgudrojumu – cīsiņu, - kuru nosauca par “vīnes” vai “frankfurtes”.

Pirms Pekinas olimpiādes Useins Bolts nedēļu pārtika no 100 vistas nagetiem dienā. Sacensībās viņš izcīnīja 3 zelta medaļas.

Japānā sarkanā gaļa bija aizliegta līdz rietumnieku atbraukšanai. Imperators nodomāja, ka tieši sarkanā gaļa veicinājusi ārzemnieku augšanu un aizliegumu atcēla.

Salami desa "peperoni" ir amerikāņu izgudrojums. Itālijā vārds "peperoni" nozīmē – pipari.

"Vistu fritē" recepte radusies Skotijā, kad vietējie iedzīvotāji centās izdomāt, kā visefektīgāk izmantot cūkas speķa kalorijas.

Termini "baltā" un "sarkanā" gaļa radās Viktorijas laikmeta stingro tikumības ierobežojumu dēļ. Nebija pieņemts publiski izrunāt vārdus – krūts un gūža.

Vieni no neparastākajiem desu veidiem ir "saldā desa pie tējas" (veģetāra, gatavota no cepumiem un iebiezinātā piena, tās sastāvā var būt arī diedzēti kvieši, jūras kāposti un prosa) un "zelta desa".

Bavārijas ziemeļos iecienīts ir tā sauktais "zilais cīsiņš" (blaue zipfel). Patiesībā tas nemaz nav zils, nosaukums radies, jo cīsiņi tiek vārīti lielā etiķa daudzumā. Tiem piemīt bālgana krāsa un skābena garša.

Vienā no Diseldorfas restorāniem iespējams nogaršot zelta cīsiņu – saturā visparastākais, taču pārklāts ar plānu 585 proves zelta kārtiņu. Restorāna īpašnieks uzskata, ka zelts ir nepieciešams gremošanas sistēmai un vispārējai veselībai.

Lidostās ir speciālas iekārtas, kas analizē smaržas no pasažieru bagāžām, lai atrastu sprāgstvielas. Nereti šīs ierīces pārraida viltus signālus par vācu tūristu somām. Tas tādēļ, ka desas satur nātrija nitrītu (kam pateicoties tiek saglabāta sarkanīga nokrāsa), kas savukārt ir vairāku sprāgstvielu sastāvā. Tā vācu desa tiek noturēta par spridzekli.

Vācijā vispopulārākās desas ir vaisvursti jeb Bavārijas baltās desas. Tās sastāvā trešā daļa ir cūkgaļa, kas piešķir balto krāsu. Atlikušās divas trešdaļas ir teļa gaļa, citronu mizas, pētersīļi, sīpoli, sāls, pipari, garšvielas un aromātisko augu piedevas. Baltās desas sauc arī par Minhenes desām, jo to izgudrotājs ir Mozeps Zeps no Minhenes.

Mūsdienās nevienu vairs nepārsteidz siers ar pelējumu, taču desa ar pelējumu gan ir retums. Itālijā to sauc par salami. Tā tiek nogatavināta vēsos pagrabos. Salami aptuveni mēneša laikā pārklājas ar zaļganīgi dzeltenu pelējumu, kas savukārt trīs mēnešu laikā kļūst blīvs un iegūst pelēku nokrāsu. Tas liecina, ka desa ir gatava lietošanai.

Klasiskās Nimbergas desiņas ir mazā pirksta izmērā, tāpēc vienā porcijā ir dučiem šādu desu. Toties Vurcburgas apkaimē gatavo metru garas desas, kuras savij gredzenos.

Neviens cilvēks nespēj gaļas ēšanā sacensties ar plēsīgajiem zvēriem. Piemēram, vilks vienā reizē var apēst 10 kilogramu gaļas.

2013. gadā Hot Dogu ēšanas sacensību uzvarētājs apēda 69 hot dogus 10 minūtēs.

Desu izcelsmei nav noteiktas dzimtenes. Par šo produktu minēts jau ķīniešu, grieķu un babiloniešu senajos rakstu avotos. Visticamāk, desas gatavojušas arī tautas, kurām nebija savas rakstības.

Jau senie skifi un Atēnu iedzīvotāji lietoja gaļu uzturā. Tad tā tika uzskatīta par samērā retu produktu. Dzīrēs kā delikateses tika piedāvātas zaķu un strazdu gaļas. Ar to tika cienāti vien izredzētie.

Senajā Romā desu ražošana bija sasniegusi rūpnieciskus apmērus. Tā bija neatņemama sastāvdaļa karaspēka apgādē.

Viduslaiku Eiropā desas bija aristokrātu ēdiens. To pagatavošanai izmantoja labākās kvalitātes gaļu un aizjūru garšvielas, kas tajos laikos bija ne katram pieejamas un ļoti dārgas.

Desu gatavoja dažādi. Lietuvā to taisīja no kūpinātas medību gaļas un pasniedza svētkos īpašā veidā – aplejot ar spirtotu dzērienu un aizdedzinot. Savukārt somi desas cepa uz karstajiem akmeņiem saunā.

Vācijā dzimušais un arodu apguvušais Johans Georgs Laners pazīstams kā cīsiņu izgudrotājs. Tiesa, cīsiņus viņš sācis ražot pēc pārcelšanas uz Vīni, tāpēc austrieši joprojām pamatoti apstrīd cīsiņu izcelsmes vietu.

Klasiskā itāļu salami desa tika gatavota no sarežģītu sastāvdaļu kombinācijas. Izmantoja ne tikai teļa un cūkas gaļu, bet arī ēzeļa, aļņa un tītara.

Vārds "šašliks" radies no turku valodas: "šiš" – iesms; "lik" – tas, kas uz iesma.

Šašlika modernais paveids barbekjū esot radies no franču jūras braucējiem, kas ilgstošajos ceļojumos ņēmuši līdzi dzīvas kazas un vajadzības gadījumā cepuši nesadalītas uz iesma – no bārdas līdz astei – "barbe a queue".

Japāņi šašlika pagatavošanai izmanto galvenokārt jūras produktus un pagatavoto ēdienu sauc par "tempura". Viņiem ļoti nepatīk dūmu smarža un garša ēdienā, tāpēc, lai no tās atbrīvotos, kā obligāta piedeva tiek izmantots marinēts ingvers.

Senos laikos gaļu nemarinēja. Lai gaļu padarītu mīkstāku, to mērcēja vīnā, alū, citronu sulā. Austrāļi izmantoja stipru tēju. Netradicionāla ir arī paniņu, kefīra vai gāzēta ūdens izmantošana šašlika mērcēšanā.

Valstīs ar unikālu faunu gaļas produkti no eksotiskiem vietējiem dzīvniekiem ir tūristu piesaistīšanas veids. Piemēram, Austrālijā tiek piedāvāta ķenguru gaļa, bet Madagaskarā – lemūru.

valdori@valdori.lv
+371 67252000
Granīta iela 10, Rīga