Gatavojam kopā
 
Kā izvēlēties vīnu pie gaļas ēdieniem?

Sarkanvīns ideāli piederas ceptai, grillētai gaļai. Tas paspilgtina ēdiena garšu un padara to pilnīgu. Amerikāņu zinātnieki veikuši eksperimentu, lai noskaidrotu vīna un ēdiena garšas saderību. Izrādās, ka izcilā saderība ir sarkanvīna saturošo tanīnu dēļ – tie neitralizē nepatīkamo garšu, ko rada tauki.

Treknākiem gaļas ēdieniem, tajā skaitā grillētiem, ceptiem uz iesma, vispiemērotākie ir izturēti, stiprāki "Cabernet", "Merlo" un "Malbec" sarkanvīni. Vieglākiem un liesākiem gaļas ēdieniem, piemēram, uz pannas ceptai liesai gaļai vai gulašam, vislabāk piederas "Pinot Noir" sarkanvīns.